D’r Nuuje Winkel

D’r Nuuje Winkel is het startproject van Ransdaal Voor Elkaar.

Na de sluiting van Pieters Levensmiddelen (voorjaar 2016) ging een groep enthousiaste inwoners aan de slag om een nieuwe winkel in het dorp te krijgen. Het plan werd uit meer dan 70 projecten genomineerd voor de prijs van Onze Buurt.
Er werd een enquête gehouden onder alle Ransdalers en er werd een informatieavond georganiseerd. Er bleek veel draagvlak te zijn voor een nieuwe winkel. Duidelijk was wel dat de winkel door een ondernemer gerund moest worden en dat vanuit het dorp een sociaal facet toegevoegd zou worden. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk, een koffiehoekje of extra service.

In het najaar en de winter werkte een kleine groep hard om alles te organiseren: de coöperatie werd opgericht (zodat er geld aangevraagd kon worden),  een ondernemingsplan moest aantonen of er met zo’n winkel geld te verdienen was.
Er werd een kandidaat gevonden en een locatie: Nolan Grooten wil de komende maanden de bestaande locatie gaan inrichten en er zijn eigen winkelconcept in neerzetten! Als alles goed verloopt, kan de winkel in het najaar open!

 

Bekijk hier de resultaten van de enquête over de winkel.  Enquete D’r Nuuje Winkel – Etil – oktober 2016 v2